ΥΛΙΚΑ
100 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
3 αυγά
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 μέτρια πορτοκάλια
1 βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κ.σ. κακάο άγλυκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τη βανιλίνη, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μόλις αφρατέψει το μίγμα ρίχνουμε και το χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, και το κακάο και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ 10×30 εκ. και ψήνουμε 50 λεπτά.
Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.