Αυτό το γλυκό είναι η τέλεια λύση για να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για κάτι γλυκό, κρεμώδες και σοκολατένιο, χωρίς να ανάψετε καθόλου τον φούρνο! Είναι τόσο γρήγορο που θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό έκτακτης ανάγκης, καθώς βασίζεται σε τρία απλά υλικά που συνδυάζονται σε μια απολαυστική μους. Το μόνο που απαιτείται είναι λίγη υπομονή μέχρι να παγώσει στο ψυγείο.
Υλικά (για 6-8 μερίδες)
- 300 γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητας (ή σταγόνες σοκολάτας)
- 300 ml κρέμα γάλακτος (με 35% λιπαρά)
- 200 γρ. μπισκότα σοκολάτας (για τη βάση/διακόσμηση)
⏱️ Διαδικασία
- Προετοιμασία της Κρέμας (Ganache):
- Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα και τοποθετήστε τη σε ένα μεγάλο, ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ.
- Βάλτε τα 300 ml κρέμας γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε τα να ζεσταθούν μέχρι να αρχίσουν να αχνίζουν, λίγο πριν πάρουν βράση (προσοχή: δεν θέλουμε να βράσουν).
- Αδειάστε την καυτή κρέμα γάλακτος πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα. Αφήστε τα έτσι για 2-3 λεπτά χωρίς να ανακατέψετε.
- Δημιουργία της Μους:
- Μετά τα 3 λεπτά, ανακατέψτε αργά με μια σπάτουλα ή ένα σύρμα, ξεκινώντας από το κέντρο του μπολ, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει εντελώς και να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη, γυαλιστερή γκανάζ (ganache).
- Προαιρετικό: Για να γίνει πιο αφράτο, μπορείτε να αφήσετε το μείγμα να κρυώσει και μετά να το χτυπήσετε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μους. Αν βιάζεστε, προχωρήστε κατευθείαν στο επόμενο βήμα.
- Συναρμολόγηση:
- Σπάστε τα μπισκότα με τα χέρια σας σε χοντρά κομμάτια (περίπου 1-2 εκ.) και ρίξτε τα μέσα στη σοκολατένια μους. Ανακατέψτε απαλά.
- Αδειάστε το μείγμα σε ένα μικρό τετράγωνο ή μακρόστενο ταψάκι (περίπου 20×20 εκ.) ή σε ατομικά μπολάκια.
- Ψύξη και Σερβίρισμα:
- Σκεπάστε το ταψάκι με μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες (ιδανικά, όλο το βράδυ), μέχρι να σφίξει καλά και να σταθεροποιηθεί.
- Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε. Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο τριμμένο μπισκότο ή κακάο.

