Αυθεντική Αλευρόπιτα: Η Πιο Γρήγορη και Τραγανή Τυρόπιτα που Δοκιμάσατε Ποτέ

0
115

Αυτή η πίτα γίνεται μέσα σε 5 λεπτά και το αποτέλεσμα είναι μια λεπτή, τραγανή και πεντανόστιμη πίτα.

Υλικά

  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους

  • 200 γρ. φέτα (θρυμματισμένη με το χέρι)

  • 150 γρ. κίτρινο τυρί που λιώνει (π.χ. κασέρι ή γραβιέρα)

  • 1 φλιτζάνι γάλα

  • 250-300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • Λίγο βούτυρο για το ταψί

  • Αλάτι & πιπέρι (προσοχή στο αλάτι λόγω της φέτας)

  • Προαιρετικά: Σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις ή στον αέρα). Βουτυρώνουμε καλά ένα μέτριο ταψί.

  2. Το Μείγμα: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  3. Τα Στερεά: Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας, μέχρι να έχουμε έναν χυλό (όχι πολύ σφιχτό, αλλά ούτε τελείως υγρό).

  4. Τα Τυριά: Ρίχνουμε στο μείγμα τη θρυμματισμένη φέτα και το κίτρινο τυρί. Προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

  5. Ψήσιμο: Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα (θέλουμε η πίτα να είναι σχετικά λεπτή για να γίνει τραγανή). Πασπαλίζουμε με σουσάμι αν θέλουμε.

  6. Χρόνος: Ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι η πίτα μας να πάρει ένα ωραίο χρυσόχρωμο χρώμα.

Tip: Αφήστε την πίτα να “σταθεί” για 10 λεπτά εκτός φούρνου πριν την κόψετε, ώστε να δέσουν τα υλικά της.