Αυτή η πίτα γίνεται μέσα σε 5 λεπτά και το αποτέλεσμα είναι μια λεπτή, τραγανή και πεντανόστιμη πίτα.
Υλικά
-
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-
3 αυγά μεσαίου μεγέθους
-
200 γρ. φέτα (θρυμματισμένη με το χέρι)
-
150 γρ. κίτρινο τυρί που λιώνει (π.χ. κασέρι ή γραβιέρα)
-
1 φλιτζάνι γάλα
-
250-300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
Λίγο βούτυρο για το ταψί
-
Αλάτι & πιπέρι (προσοχή στο αλάτι λόγω της φέτας)
-
Προαιρετικά: Σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
-
Προετοιμασία: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις ή στον αέρα). Βουτυρώνουμε καλά ένα μέτριο ταψί.
-
Το Μείγμα: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
Τα Στερεά: Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας, μέχρι να έχουμε έναν χυλό (όχι πολύ σφιχτό, αλλά ούτε τελείως υγρό).
-
Τα Τυριά: Ρίχνουμε στο μείγμα τη θρυμματισμένη φέτα και το κίτρινο τυρί. Προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
-
Ψήσιμο: Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα (θέλουμε η πίτα να είναι σχετικά λεπτή για να γίνει τραγανή). Πασπαλίζουμε με σουσάμι αν θέλουμε.
-
Χρόνος: Ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι η πίτα μας να πάρει ένα ωραίο χρυσόχρωμο χρώμα.
Tip: Αφήστε την πίτα να “σταθεί” για 10 λεπτά εκτός φούρνου πριν την κόψετε, ώστε να δέσουν τα υλικά της.

