Αλλαγές στα σχολεία: 5μερη αποβολή για bullying – Τι θα γίνει με αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες απουσίες

0
96

Αλλάζουν τα δεδομένα για τα σχολεία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, το πρωί της Τρίτης (19/3) στο Mega.

Αρχικά, μιλώντας για τα αυξανόμενα και άκρως ανησυχητικά επίπεδα της εγκληματικότητας μεταξύ ανηλίκων, ο υπουργός τόνισε: «Σε ό,τι αφορά το bullying βλέπουμε ότι σε όλη την Ευρώπη αλλά και σε όλο τον δυτικό κόσμο συνολικά -θα έλεγα εγώ – το φαινόμενο να εντείνεται. Για αυτόν τον λόγο, η πολιτεία πρέπει να παρέμβει.

Πολύ σύντομα θα έχουμε την πλατφόρμα αποτύπωσης περιστατικών με επώνυμες καταγγελίες. Μέσα σε αυτή, θα μπορεί ο γονιός και ο μαθητής από το Γυμνάσιο και πάνω να καταγγέλλει συγκεκριμένα περιστατικά και να διαχειρίζονται στο πλαίσιο της σχολικής μονάδας. Η πρώτη διαχείριση του περιστατικού θα είναι εντός του σχολείου, αλλά για τα πιο βαριά περιστατικά θα υπάρχουν επιστημονικές επιτροπές».

«Θα επανέλθει η 5μερη αποβολή για περιπτώσεις bullying στα σχολεία»
Σημειώνοντας πώς μια πλατφόρμα δεν αποτελεί πολιτική πρόσθεσε: «Θα υπάρξει και εθνικής κλίμακας καμπάνια και θα υπάρξει και μία αλλαγή στο πλαίσιο συνεπειών. Θα επανέλθει η 5μερη αποβολή για περιπτώσεις bullying στα σχολεία.

Δεύτερη αλλαγή είναι ότι θα επανέλθει ο διαχωρισμός της απουσίας σε αδικαιολόγητη και δικαιολογημένη. Ταυτόχρονα σε ό,τι αφορά τον θύτη θα υπάρξει μία διευκόλυνση στην αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος».

«Θα έρθουν μεγάλες αλλαγές γενικά στο σχολείο. Από τον Σεπτέμβριο θα δουν οι μαθητές μας αλλαγές σε πολλά μαθήματα. Μάλιστα, σε λίγες εβδομάδες ξεκινάει η ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία», είπε επίσης για τα σχολεία ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ