Ατομικό Light Cheesecake με Τυρί Κρέμα, Γιαούρτι και Άχνη: Απόλαυση χωρίς Ενοχές

0
564

Ποιος είπε ότι τα γλυκά πρέπει να είναι… αμαρτία; Το cheesecake είναι από τα πιο αγαπημένα επιδόρπια παγκοσμίως – και όχι άδικα! Η βελούδινη υφή του, σε συνδυασμό με την τραγανή βάση και την ελαφριά γλυκύτητα, το κάνουν ακαταμάχητο. Τι θα έλεγες, όμως, για μια πιο ελαφριά εκδοχή, χωρίς να στερηθείς γεύση;

Σε αυτή τη συνταγή, στο mamafagito.gr φτιάχνουμε ατομικά cheesecake light, χρησιμοποιώντας πιο ελαφριά υλικά όπως γιαούρτι και τυρί κρέμα με μειωμένα λιπαρά, και γλυκαίνουμε διακριτικά με λίγη άχνη ζάχαρη. Είναι ιδανικά για ένα γλυκό σνακ ή ένα δροσιστικό επιδόρπιο, χωρίς τύψεις!

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψύξης: 2-3 ώρες (ή όλη νύχτα)

Υλικά:

Για τη βάση:

  • 6 μπισκότα digestive ολικής άλεσης

  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο light ή λάδι καρύδας

Για την κρέμα:

  • 200 γρ. τυρί κρέμα light (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%

  • 2-3 κ.σ. άχνη ζάχαρη (ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας)

  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά, για έξτρα φρεσκάδα)

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά):

  • Φρέσκα φρούτα (φράουλες, βατόμουρα, μύρτιλα)

  • Λίγη επιπλέον άχνη για πασπάλισμα

  • Φύλλα δυόσμου για διακόσμηση


Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τη βάση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι ή με το χέρι, και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 μικρά μπολάκια ή βαζάκια και το πιέζουμε καλά στον πάτο για να δημιουργηθεί μια σταθερή βάση. Τα βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν.

  2. Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το γιαούρτι, την άχνη, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού (αν χρησιμοποιούμε), και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει κρεμώδες.

  3. Συναρμολόγηση: Βγάζουμε τα μπολάκια από το ψυγείο και μοιράζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση. Ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ή σπάτουλα.

  4. Ψύξη: Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, ιδανικά όλη νύχτα, ώστε να σφίξει καλά η κρέμα.

  5. Σερβίρισμα: Γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και διακοσμούμε με φύλλα δυόσμου. Σερβίρουμε δροσερό!


Συμβουλή:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στέβια ή μέλι αντί για άχνη αν ακολουθείτε διατροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Επίσης, προσθέστε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού για πιο “cheesecake” αίσθηση!


Αυτό το ατομικό cheesecake είναι η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη γεύση και την υγιεινή επιλογή. Ελαφρύ, δροσερό και απολαυστικό – γιατί αξίζεις να απολαμβάνεις, χωρίς τύψεις.

Διατροφική Ανάλυση ανά Μερίδα

Μερίδα: 1 ατομικό cheesecake
(οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις)

Στοιχείο Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες ~190 kcal
Πρωτεΐνη ~6-7 g
Υδατάνθρακες ~18-20 g
Σάκχαρα ~8-10 g
Λίπη ~9-10 g
Κορεσμένα λιπαρά ~4 g
Φυτικές ίνες ~1 g
Αλάτι ~0.2 g
Ασβέστιο ~10% ΣΗΠ*

*ΣΗΠ = Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη


💡 Tips για ακόμα πιο light εκδοχή:

  • Αντικατάστησε την άχνη με στέβια ή άλλο φυσικό γλυκαντικό.

  • Χρησιμοποίησε τυρί κρέμα 0% λιπαρών και γιαούρτι 0-2%.

  • Διάλεξε μπισκότα χωρίς ζάχαρη ή βρώμης για τη βάση.

  • Μπορείς να αυξήσεις τις πρωτεΐνες προσθέτοντας 1 κ.σ. πρωτεΐνη βανίλιας στην κρέμα (αν ακολουθείς αθλητική διατροφή).