Αυγά Μάτια στον Φούρνο με Ντομάτα και Φέτα: Ένα Νόστιμο και Εύκολο Πιάτο για Κάθε Ώρα της Ημέρας

0
535

Τα αυγά είναι ένα από τα πιο ευέλικτα υλικά της ελληνικής κουζίνας και μπορούν να μεταμορφωθούν σε αμέτρητα πιάτα, από απλά μέχρι πιο δημιουργικά. Μία από τις πιο απλές και αγαπημένες εκδοχές είναι τα αυγά μάτια. Τι θα λέγατε, όμως, για μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση; Ψημένα στον φούρνο, πάνω σε φρέσκες φέτες ντομάτας, πασπαλισμένα με αρωματικά και ελληνική φέτα, τα αυγά αυτά γίνονται ένα υπέροχο γεύμα – είτε για πρωινό, είτε για ελαφρύ μεσημεριανό ή ακόμα και για βραδινό.

Η συνταγή που ετοίμασε το mamafagito.gr είναι απλή, γρήγορη και γεμάτη μεσογειακή γεύση. Ας τη δούμε βήμα-βήμα!

Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά

Υλικά:

  • 4 αυγά

  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες

  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.γ. ρίγανη (ή φρέσκο θυμάρι)

  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • (Προαιρετικά) λίγες ελιές ή φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Προθέρμανση φούρνου: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις ή στον αέρα).

  2. Προετοιμασία ντομάτας: Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος, τοποθετούμε τις φέτες ντομάτας σε μία στρώση. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη.

  3. Προσθήκη αυγών: Σπάμε προσεκτικά τα αυγά πάνω από τις ντομάτες, ώστε να μείνει ο κρόκος ολόκληρος. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ελαφρές “φωλιές” ανάμεσα στις ντομάτες ώστε να σταθεροποιηθούν καλύτερα.

  4. Πασπάλισμα φέτας: Μοιράζουμε τη θρυμματισμένη φέτα γύρω από τα αυγά.

  5. Ψήσιμο: Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να σφίξουν τα ασπράδια και οι κρόκοι να είναι στο επιθυμητό σημείο.

  6. Σερβίρισμα: Σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας λίγες ελιές ή φρέσκο βασιλικό αν επιθυμούμε. Συνοδεύεται ιδανικά με φρέσκο ψωμί ή παξιμάδι.


Συμβουλή:

Αν θέλετε πιο “ρευστούς” κρόκους, ελέγξτε τα αυγά μετά τα πρώτα 10 λεπτά και προσαρμόστε τον χρόνο ψησίματος. Για πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε μια πρέζα μπούκοβο.