Η ομελέτα φούρνου, γνωστή και ως φριτάτα, είναι η τέλεια λύση για ένα πιάτο που απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια και μηδενικό τηγάνισμα. Είναι πολύ πιο ελαφριά και υγιεινή από την κλασική ομελέτα, ενώ σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε όποια λαχανικά περισσεύουν στο ψυγείο. Σε αυτή τη συνταγή, ο συνδυασμός των λαχανικών με την αλμυρή φέτα δημιουργεί ένα πλούσιο και αρωματικό αποτέλεσμα.
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 8 αυγά (μεσαία ή μεγάλα)
- 100 ml γάλα (ή κρέμα γάλακτος)
- 1/2 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε κύβους)
- 1/2 κίτρινη πιπεριά (κομμένη σε κύβους)
- 1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 100 γρ. φέτα (θρυμματισμένη)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
- Προαιρετικά: Λίγη ρίγανη ή θυμάρι
⏱️ Διαδικασία
- Προετοιμασία Λαχανικών: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα). Σε ένα μικρό τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προετοιμασία Αυγών: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα 8 αυγά με το γάλα. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και τα προαιρετικά μυρωδικά. Χτυπήστε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Συναρμολόγηση: Προσθέστε στο μείγμα των αυγών τα σοταρισμένα λαχανικά και τη θρυμματισμένη φέτα. Ανακατέψτε απαλά.
- Ψήσιμο: Λαδώστε ένα στρογγυλό ταψάκι (περίπου 22-24 εκ.) ή ένα πυρέξ και αδειάστε το μείγμα των αυγών μέσα.
- Ψήσιμο και Σερβίρισμα: Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, ή μέχρι η ομελέτα να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά. Δοκιμάστε με ένα μαχαίρι: πρέπει να βγαίνει καθαρό. Αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε και σερβίρετε. Τρώγεται ζεστή ή κρύα.
Είναι ένα πιάτο που σας “λύνει” τα χέρια και μπορεί να συνοδευτεί ιδανικά με μια πράσινη σαλάτα!

