Εξελίξεις: Περπατά στηριζόμενη η Σοφία Πολυζωγοπούλου. Τα χτυπήματα μπορεί να της προκαλέσουν μόνιμη βλάβη;

0
130

Στα χτυπήματα που δέχθηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου από τον Απόστολο Λύτρα αναφέρθηκε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Τα χτυπήματα που δέχτηκε σίγουρα θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβη στην ικανότητα βάδισης. Μπορεί να είχε αστάθεια και απώλεια συνείδησης. Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται ότι περπατά στηριζόμενη και όχι αυτόνομα. Φαίνεται, δηλαδή, ότι στηρίζεται, για να μπορέσει να προχωρήσει», είπε αρχικά ο κ. Γαλεντέρης στην εκπομπή «LiveNews».

«Τα χτυπήματα που δέχτηκε ήταν σε περιοχές πολύ επικίνδυνες να της προκαλέσουν μόνιμη βλάβη και να προκαλέσει διαταραχές στην ισορροπία και την αντίληψη. Δέχτηκε χτυπήματα στο κρανίο και την περιοχή των αυτιών, όπου εκεί είναι το αισθητήριο όργανο της ισορροπίας. Θα περίμενα έναν άνθρωπο που να έχει αστάθεια βάδισης και περιτραυματική απώλεια μνήμης», εξήγησε ο κ. Γαλεντέρης.

Ο γιατρός που εξέτασε τη σύζυγο του Απόστολου Λύτρα, Σοφία Πολυζωγοπούλου, λίγη ώρα μετά τα άγρια χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι από τον γνωστό ποινικολόγο, κατέθεσε όσα διαπίστωσε κατά την εξέταση της άτυχης γυναίκας.

Αναλυτικά όσα είχε καταθέσει: «Κλινικά φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, αμφώ- εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών (racoon eyes), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτός, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα γλώσσας, εκδορές και οίδημα αντιβραχίου, οίδημα στην εγγύς φαλλαγγοφαλαγγικής διάρθρωσης δεξιού μικρού δακτύλου κεφαλαιμάτωμα τριχωτού», αναφέρει ο γιατρός.

Ως προς τα απεικονιστικά ευρήματα, η 37άχρονη έφερε «κάταγμα ρινικού οστού, κάταγμα βάσης- παλαμιαία επιφάνεια – μέσης φάλαγγας μικρού δαχτύλου, δεξιά άκρας χειρός. Εργαστηριακώς φέρει αυξημένες τιμές CPU. Φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της. Σε ερώτηση μου ποιος άνθρωπος την χτύπησε αν είναι ο ίδιος που την είχε φέρει στα επείγοντα, εκείνη μου απάντησε καταφατικά. Άμεσα ενημέρωσα την άμεση δράση για τις δικές της ενέργειες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ