Μια νόστιμη και καθόλου μπελαλίδικη πιτούλα από το mamafagito.gr. Ό,τι πρέπει για δεκατιανό και γιατί όχι και για κυρίως γεύμα.
Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια
350 γρ. φέτα
2 αυγά
1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο στον τρίφτη
1 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. άνηθο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλ. τσαγιού αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
2/3 φλ. τσαγιού γάλα
ελαιόλαδο για το λάδωμα του ταψιού
1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά για το πασπάλισμα του ταψιού και λίγη ακόμα για το πασπάλισμα της πίτας.
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κολοκύθια.Κόβουμε τις άκρες και τα τρίβουμε στον τρίφτη σε μια λεκάνη. Τα στίβουμε, όχι τελείως, ώστε να μείνει λίγη υγρασία και ρίχνουμε στα στιμμένα πια κολοκύθια το τριμμένο κρεμμύδι και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την θριμματισμένη με τα χέρια μας φέτα, χτυπάμε σε ένα μπολάκι τα αυγά και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε πάλι καλά. Ρίχνουμε πάνω από όλο το μείγμα το αλεύρι κοσκινισμένο με ένα μικρό σουρωτήρι, προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε το φούρνο στους 180 C. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό 30άρι ταψί και το πασπαλίζουμε στον πάτο με 1 φλ. τσαγιού φρυγανιά ομοιόμορφα παντού. Αδειάζουμε στο ταψί το μείγμα. Ρίχνουμε μια ψιλή στρώση τριμμένης φρυγανιάς από πάνω και το βάζουμε στο φούρνο, στη 2η σχάρα από κάτω. Ψήνουμε για 45′, ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να χρυσώσει η κρούστα από πάνω. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε.
Καλή επιτυχία!