Αυτή είναι η συνταγή για τον καλύτερο σιμιγδαλένιο χαλβά με άρωμα πορτοκαλιού

0
533

Η πιο εύκολη και γρήγορη εκδοχή του σιμιγδαλένιου χαλβά από το mamafagito.gr για ένα γρήγορο γλυκό!

ΥΛΙΚΑ

Για τον χαλβά

1 ποτήρι ηλιέλαιο
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό

Για το σιρόπι

3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 ξύλο κανέλας
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
χυμό από 3 πορτοκάλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε με το σιρόπι:
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την κανέλα σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε. Όταν θα ξεκινήσει να κοχλάζει βράζουμε για 10 λεπτά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά το σιρόπι και προσθέτουμε τον χυμό από τα πορτοκάλια και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει
Σοτάρουμε το σιμιγδάλι στο ηλιέλαιο σε χαμηλή φωτιά και μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Ρίχνουμε με μεγάλη προσοχή το κρύο σιρόπι στο σοταρισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Το βάζουμε σε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στο κέντρο και όταν κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε μια στρογγυλή πιατέλα και το πασπαλίζουμε με κανέλα.

Καλή επιτυχία!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ