Η Χριστουγεννιάτικη Μακαρονάδα της “Τελευταίας Στιγμής”

0
157

Η ομορφιά της ιταλικής κουζίνας κρύβεται στην απλότητα. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για εκείνες τις μέρες των γιορτών που θέλεις κάτι ζεστό και ιδιαίτερο, χωρίς να περάσεις ώρες πάνω από την κουζίνα. Η πλούσια υφή της κρέμας και το μεθυστικό άρωμα της τρούφας μεταμορφώνουν ένα απλό πακέτο ζυμαρικών σε ένα γκουρμέ δείπνο που ταιριάζει τέλεια με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Υλικά (για 2 άτομα)
250 γρ. ζυμαρικά (κατά προτίμηση ταλιατέλες ή λιγκουίνι)

200 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης)

80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (plus λίγη extra για το σερβίρισμα)

1 σκελίδα σκόρδο (ολόκληρη, απλά για το άρωμα)

1 κ.σ. βούτυρο

Λίγες σταγόνες λάδι τρούφας (ή ψιλοκομμένα μανιτάρια)

Φρέσκο θυμάρι, αλάτι και άφθονο χοντροκομμένο πιπέρι

Εκτέλεση σε 3 Βήματα
Τα Ζυμαρικά: Βράσε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό για 1-2 λεπτά λιγότερο από όσο λέει η συσκευασία (να είναι al dente). Κράτα μισό φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.

Η Σάλτσα: Σε ένα βαθύ τηγάνι, λιώσε το βούτυρο και σόταρε τη σκελίδα του σκόρδου για 1 λεπτό (μετά αφαίρεσέ την). Ρίξε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μια βράση, πρόσθεσε την παρμεζάνα. Ανακάτεψε μέχρι να λιώσει και να δέσει η σάλτσα.

Η Ένωση: Ρίξε τα ζυμαρικά κατευθείαν μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Πρόσθεσε λίγο από το νερό των ζυμαρικών που κράτησες και ανακάτεψε έντονα για 1 λεπτό μέχρι να “αγκαλιάσει” η κρέμα τα μακαρόνια.

Το Σερβίρισμα
Σέρβιρε αμέσως, ρίξε λίγες σταγόνες λάδι τρούφας, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο φρέσκο θυμάρι για το χρώμα.

Extra Tip: Αν θέλεις να την κάνεις ακόμα πιο γιορτινή, πρόσθεσε στο τέλος μερικά καβουρδισμένα κουκουνάρια ή λίγο τραγανό προσούτο.