Ένα πολύ πολύ γρήγορο γλύκισμα από το mamafagito.gr που θα σας ξετρελάνει!
Υλικά για τις τρούφες
200 γρ. φουντούκια
300 γρ. ζάχαρη
8 κ.σ. νερό
250 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για την επικάλυψη και το πασπάλισμα:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
κακάο άγλυκο
Εκτέλεση
Βάζετε σε ένα μπολάκι τα φουντούκια, τρίβετε με τα χέρια και αφαιρείτε τη φλούδα τους. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε τη ζάχαρη με το νερό. Ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα και ζεσταίνετε μέχρι να σχηματιστεί μια ξανθή καραμέλα.
Προσέχετε να μην παραψηθεί γιατί θα πικρίσει. Όταν πάρει χρυσαφί χρώμα η καραμέλα προσθέτετε στο τηγάνι τα ολόκληρα φουντούκια και τα αφήνετε για 1 λεπτό. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Αλείφετε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και αδειάζετε μέσα προσεκτικά την καραμέλα με τα φουντούκια. Προσοχή γιατί καίει πολύ. Απλώνετε ομοιόμορφα με τη βοήθεια ενός κουταλιού και αφήνετε για 30 λεπτά να κοκαλώσουν. Σπάζετε την καραμέλα σε κομμάτια και τη χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτετε τότε την τριμμένη καραμέλα και ανακατεύετε. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα. Αφού κρυώσει καλά το μείγμα για τις τρούφες, το βγάζετε από το ψυγείο και χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή με δυο κουτάλια, δίνετε στρογγυλό σχήμα στις μπουκίτσες σας!
Λιώνετε την κουβερτούρα.
Αφού σχηματίσετε τις μπαλίτσες της πραλίνας τις βουτάτε με ένα κουτάλι ή με οδοντογλυφίδα στην κουβερτούρα και τις αφήνετε σε λαδόκολλα για να κρυώσουν και να δέσουν.
Τέλος πασπαλίζετε τα τρουφάκια με κακάο.