Κοτόπουλο με Λεμόνι και Δεντρολίβανο

0
574

Αυτό το πιάτο είναι μια κλασική και αγαπημένη επιλογή, που συνδυάζει την τρυφερότητα του κοτόπουλου με το άρωμα του λεμονιού και του δεντρολίβανου. Είναι εύκολο στην προετοιμασία και ιδανικό για ένα καθημερινό γεύμα, αλλά και αρκετά εντυπωσιακό για να το σερβίρεις σε καλεσμένους. Το αποτέλεσμα είναι ένα ζουμερό κοτόπουλο με μια υπέροχη, αρωματική σάλτσα.

Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο (περίπου 1,5 κιλό), κομμένο σε μερίδες
  • 2-3 λεμόνια (χυμός και φέτες)
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

  1. Πλύνε καλά το κοτόπουλο και σκούπισέ το με χαρτί κουζίνας. Αλάτισε και πιπέρωσε τις μερίδες κοτόπουλου από όλες τις πλευρές.
  2.  Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τσιγάρισε τις μερίδες κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
  3. Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Σβήσε με το λευκό κρασί και άφησε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4.  Χαμήλωσε τη φωτιά. Πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού, τις φέτες λεμονιού και τα κλωναράκια δεντρολίβανου. Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 30-40 λεπτά, ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι μαλακό και καλοψημένο. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο νερό.
  5. Σέρβιρε το κοτόπουλο ζεστό, περιχύνοντας με την υπέροχη σάλτσα του. Μπορείς να το συνοδεύσεις με ρύζι, πατάτες φούρνου ή φρέσκια σαλάτα.

Καλή όρεξη από το mamafagito.gr