Υλικά
• 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
• 250 γρ. ζάχαρη άχνη
• 1 κρόκο
• 1 βανιλίνη
• 50 ml κονιάκ
• 130 ml γάλα πλήρες
• 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
• Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψουν.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε τον κρόκο.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά μας και ξεκινάμε το ανακάτεμα προσθέτοντας σταδιακά το γάλα και το κονιάκ.
Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα και μέγεθος που επιθυμούμε και τα αλείφουμε ελαφρά με ένα αυγό που πριν έχουμε ανακατέψει καλά.
Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 20-25 λεπτά, αναλόγως τον φούρνο.