Νόστιμα και τραγανά μπισκοτάκια από το mamafagito.gr
Θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους!
Υλικά
1 πρέζα αλάτι
300 γρ. αλεύρι μαλακό
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια σε σκόνη
250 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν καλά.
Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια. Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Κάνουμε τη ζύμη ρολό. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Αφού σταθεί καλά το ζυμάρι κόβουμε σε μπισκότα 1 εκατοστού και στρώνουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς ώσπου να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Καλή επιτυχία!