Αυτά τα πιτάκια του mamafagito.gr είναι η τέλεια ισορροπία του αλμυρού και του γλυκού, με το αλάτι της φέτας να συναντά τη γλύκα του μελιού. Είναι ιδανικά για ένα γρήγορο σνακ, ένα ορεκτικό σε τραπέζι ή ακόμα και για κολατσιό στο γραφείο. Η τραγανή τους υφή και η πλούσια γεύση τους θα σε κερδίσουν αμέσως.
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 12-14 φύλλα)
- 250 γρ. φέτα, τριμμένη με το χέρι
- 100 γρ. γραβιέρα ή άλλο σκληρό τυρί, τριμμένο
- 1 αυγό, χτυπημένο
- Λίγο πιπέρι (προαιρετικά)
- Λάδι για το άλειμμα των φύλλων
- Μέλι για το σερβίρισμα
- Σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία:
- Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τη φέτα, τη γραβιέρα και το χτυπημένο αυγό. Πρόσθεσε λίγο πιπέρι αν θέλεις.
- Άνοιξε το πακέτο με τα φύλλα κρούστας και σκέπασέ τα με μια νωπή πετσέτα για να μην ξεραθούν.
- Πάρε ένα φύλλο κρούστας, άλειψέ το με λάδι και δίπλωσέ το στη μέση κατά μήκος, ώστε να γίνει μια μακριά λωρίδα. Βάλε μια κουταλιά από τη γέμιση στην άκρη της λωρίδας και δίπλωσε σε τρίγωνο, όπως όταν φτιάχνεις τυροπιτάκια, συνεχίζοντας το δίπλωμα μέχρι να τελειώσει η λωρίδα.
- Τοποθέτησε τα πιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Άλειψε την επιφάνεια των πιτακίων με λίγο λάδι και πασπάλισε με σουσάμι, αν χρησιμοποιείς.
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις) για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανά.
- Βγάλτα από τον φούρνο, άφησέ τα να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρισε τα περιχύνοντάς τα με άφθονο μέλι.
Καλή απόλαυση!

