Το παραδοσιακό και υγιεινό γλυκό που λατρεύουν τα παιδιά με ρύζι, γάλα και πολύ κανέλα! Ένα γλύκισμα για όλες τις ώρες της ημέρας, από το mamafagito.gr
Υλικά
1/2 φλ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια σκόνη
2 φλ. νερό
1/2 φλ. ζάχαρη
4 φλ. φρέσκο γάλα
2 γεμάτες κ.σ. κορν φλάουρ
κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε βάζοντας σε μία κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να σκάσει το ρύζι. Προσθέτουμε κατόπιν το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλ. κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζουμε σε 6 μπολάκια. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα λίγο πριν το σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!