Υπάρχει κέικ, χωρίς ζάχαρη, αλλά πιο νόστιμο και πιο ζουμερό από το κλασικό;
Ναι! Το κέικ σοκολάτα του mamafagito.gr. Χωρίς ζάχαρη, αλλά μόνο με αγνό μέλι και όλη τη γεύση, που θα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι!
Υλικά
1/2 ποτήρι γάλα
1 πλάκα βούτυρο αγελάδος, τεμαχισμένο (250g)
6 κ.σ. κακάο, άγλυκο σε σκόνη
2½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα μέλι
1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γλ. αλάτι
3 αυγά
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2%
2 βανιλίνες
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C στις αντιστάσεις πάνω-κάτω. Σε ένα κατσαρολάκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το γάλα, το βούτυρο, το κακάο και το μέλι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε να γίνει το μείγμα χλιαρό.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά με ένα σύρμα χειρός.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να προκύψει ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί το πρώτο, πριν προσθέσουμε το επόμενο. Ρίχνουμε το γιαούρτι και τις βανιλίνες και ομογενοποιούμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με λίγο κακάο φόρμα. Ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
Καλή επιτυχία!