Σπιτικά Τρουφάκια Σοκολάτας: Η Απόλυτη Γλυκιά Απόλαυση με 4 Υλικά

0
123

Υπάρχουν στιγμές που η ανάγκη για κάτι γλυκό είναι επιτακτική, αλλά η διάθεση για περίπλοκες παρασκευές απουσιάζει. Τα τρουφάκια σοκολάτας από το mamafagito.gr είναι το ιδανικό “γλυκό της τελευταίας στιγμής”. Κομψά, βελούδινα και απίστευτα εύκολα, αποτελούν την τέλεια λύση για ένα φιλικό κάλεσμα, ένα παιδικό πάρτι ή απλώς για να συνοδεύσετε τον απογευματινό σας καφέ. Με ελάχιστο κόπο και υλικά που οι περισσότεροι έχουμε στα ντουλάπια μας, μπορείτε να δημιουργήσετε μικρές δόσεις ευτυχίας που λιώνουν στο στόμα.


Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου Πτι-Μπερ (ή Digestive)

  • 200 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)

  • 150 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης)

  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή λικέρ (προαιρετικά)

  • Για την επικάλυψη: Τρούφα σοκολάτας, κακάο, ινδοκάρυδο ή τριμμένοι ξηροί καρποί.

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία Μπισκότου: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη (ή τα αφήνουμε με μικρά κομματάκια αν μας αρέσει η υφή). Τα βάζουμε σε ένα μπολ.

  2. Η Γκανάζ: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να βράζει. Την αποσύρουμε αμέσως και τη ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε για 1 λεπτό και μετά ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία, λαμπερή σοκολάτα.

  3. Η Ανάμειξη: Ρίχνουμε τη σοκολάτα (και το κονιάκ, αν χρησιμοποιήσουμε) στο μπολ με τα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

  4. Αναμονή: Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα για να σφίξει και να μπορούμε να το πλάσουμε.

  5. Πλάσιμο: Παίρνουμε μικρές ποσότητες, πλάθουμε σε μπαλάκια και τα κυλάμε στην επικάλυψη της προτίμησής μας (π.χ. στην τρούφα ή στο κακάο).

  6. Σερβίρισμα: Διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα τα προσφέρετε.

Tip: Αν θέλετε πιο “πλούσια” γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα μια κουταλιά της σούπας μέλι ή λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.