Το καλοκαίρι και το παγωτό πάνε μαζί — ειδικά για τα παιδιά! Όμως, τα έτοιμα παγωτά περιέχουν συχνά πολλή ζάχαρη, συντηρητικά και τεχνητά χρώματα. Η λύση; Φτιάξε παγωτό στο σπίτι με φυσικά υλικά, χωρίς ζάχαρη, και δώσε στο παιδί σου μια δροσερή απόλαυση γεμάτη γεύση και θρεπτική αξία. Η συνταγή που ακολουθεί είναι τόσο εύκολη που μπορείτε να τη φτιάξετε παρέα!
Συνταγή: Σπιτικό Παγωτό Μπανάνα-Φράουλα (με 3 υλικά!)
Υλικά:
-
2 ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες και κατεψυγμένες
-
1 φλιτζάνι φράουλες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
-
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι (πλήρες ή στραγγιστό)
Προαιρετικά: λίγες σταγόνες μέλι ή σιρόπι αγαύης, αν τα φρούτα δεν είναι πολύ γλυκά.
Εκτέλεση:
-
Βάλε τις μπανάνες και τις φράουλες στο μπλέντερ ή μούλτι και χτύπα μέχρι να γίνουν κρέμα.
-
Πρόσθεσε το γιαούρτι και χτύπα ξανά μέχρι να έχεις μια λεία και παγωμένη υφή.
-
Σέρβιρε αμέσως σαν “παγωτό soft” ή βάλε το μείγμα σε φόρμα και πάγωσέ το για 2-3 ώρες.
Tip για τους γονείς:
Μπορείς να το σερβίρεις σε παγωτοξυλάκια, να προσθέσεις κομματάκια σοκολάτας ή να το διακοσμήσεις με τριμμένο μπισκότο ολικής.
Επιπλέον ιδέα:
Δοκίμασε και άλλους συνδυασμούς, όπως μάνγκο-γιαούρτι, κεράσι-μπανάνα ή ροδάκινο-βανίλια!