Σπιτικό παγωτό σοκολάτα

0
33

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 ζαχαρούχο γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος 35%

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και το ζαχαρούχο σε μπεν μαρί.

Τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.

Βάζουμε 2-3 κουτάλια σούπας από τη χτυπημένη κρέμα στη λιωμένη σοκολάτα κι ανακατεύουμε απαλά.

Τέλος, προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα.

Απαλά, με μία μαρίζ αναδιπλώνουμε το μείγμα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο της κρέμας.

Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 6 ώρες ώσπου να σφίξει.

Το mamafagito.gr σας εύχεται καλή επιτυχία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ