Τα πιο νόστιμα και εύκολα μελομακάρονα

0
212

Νοστιμότατη και πανεύκολη συνταγή για μελομακάρονα από το mamafagito.gr  που ξυπνά μνήμες από τη παιδική μας ηλικία αλλά μια θαλπωρή μιας και συνήθως τα έχουμε συνδυασμένα με την οικογένειά μας.

ΥΛΙΚΑ

Για τα μελομακάρονα:

200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
200 γρ. ελαιόλαδο
25 γρ. άχνη ζάχαρη
1/4 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
1 1/2 κ.γ. κανέλα
ξύσμα από 1 λεμόνι

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

Για το σιρόπι:

200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
200 γρ. μέλι
1/2 τεμάχιο λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας

Για το σερβίρισμα:

τριμμένα καρύδια

20231125_192659 20231125_192547

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλι μέχρι να πάρουν βράση. Σταματάμε το ανακάτεμα από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το σιρόπι βράζουμε ακριβώς για 3’. Αν σχηματιστεί αφρός στην επιφάνεια αφαιρούμε επιφανειακά με κουτάλι. Το σιρόπι είναι έτοιμο. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το σιμιγδάλι σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα καλό σύρμα.
Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και σιγά σιγά το ενσωματώνουμε με τα υλικά του πρώτου μπολ. Ανακατεύουμε πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο για να μην κόψει το μείγμα.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα, περίπου 50 γρ, το καθένα και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με καρύδια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ