Ιδανική για κάθε ώρα της ημέρας, αυτή η τάρτα του mamafagito.gr γίνεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο και με πολύ εύκολο τρόπο. Αν είστε λάτρεις των τυριών, σίγουρα θα γίνει από τα αγαπημένα σας πιάτα.
ΥΛΙΚΑ
ετοιμάζουμε τη ζύμη τάρτας mamafagito.gr χωρίς να την ψήσουμε (συνταγή εδώ)
Για τη γέμιση:
250γρ. ανθότυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200γρ. φέτα
2 αυγά
250γρ. γιαούρτι
πιπέρι
ρίγανη
μισή κίτρινη πιπεριά
1 χούφτα λιαστά ντοματίνια
1 χούφτα ελιές χωρίς κουκούτσι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα-πρώτα θα ” ξαναδώσουμε ζωή ” στις λιαστές ντομάτες:
Βγάζουμε τις λιαστές ντομάτες από το σακουλάκι. Ζεσταίνουμε 1 ποτήρι με νερό. Στη συνέχεια, αφήνουμε τις ντομάτες να μουλιάσουν για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά ώστε να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι. Όσες δεν χρησιμοποιήσουμε άμεσα μπορούμε να τις διατηρήσουμε σε αεροστεγές σκεύος μέσα σε ελαιόλαδο, μέχρι 2 εβδομάδες.
Αλείφουμε με μαργαρίνη μια φόρμα για τάρτες και τοποθετούμε τη ζύμη τάρτας. Σε ένα πιάτο ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια, τις ελιές, την πιπεριά και σπάμε τα τυριά με το χέρι. Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και ρίχνουμε πιπέρι και ρίγανη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε στο μείγμα του μπολ, τα υλικά του πιάτου.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.