Τέλεια ζύμη για τάρτα

0
439

Εσείς τι προτιμάτε;
Τάρτα γλυκιά ή αλμυρή;
Όποια κι αν σας αρέσει,η συνταγή είναι μία!

Το mamafagito.gr σας δείχνει πως θα ετοιμάσετε την τέλεια ζύμη για κάθε τάρτα.

Υλικά
250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 αυγό
2 κ.σ. κρύο γάλα

Εκτέλεση
Κοσκινίζουµε το αλεύρι µε το αλάτι σε ένα μπολ. Κάνουµε λακκούβα µε τα δάχτυλά µας. Ρίχνουμε µέσα το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό. Τα ανακατεύουµε να ενωθούν και ρίχνουμε σιγα σιγά το αλεύρι µέσα στα υλικά µέχρι να γίνει σαν βρεγµένη άµµος.
Προσθέτουµε το γάλα και ενώνουµε τη ζύµη.Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήμα σφαίρας και την τυλίγουµε µε µεµβράνη. Την αφήνουµε στο ψυγείο τουλάχιστον για 30 λεπτά.
Αφού παγώσει,με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύµη και τη στρώνουµε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα. Φροντίζουµε να έχει αρκετή ζύµη στα τοιχώµατα.
Την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι.Τοποθετούμε πάνω της μία λαδόκολλα και ρίχνουμε όσπρια η ρύζι για να έχει πάνω της βάρος.
Ψήνουµε την τάρτα σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά. Αφαιρούµε τη λαδόκολλα µε τα όσπρια. Ψήνουµε ξανά την τάρτα για 15 λεπτά.

Μυστικά από mamafagito.gr:
1.Όσο περισσότερο παγώσει η ζύμη μας,τόσο πιο αφράτη θα γίνει η τάρτα.
2.Αν σας περισσέψει ζύμη φτιάξτε μπισκοτάκια και ψήστε αφού τα πασπαλίσετε με ζάχαρη.

Γράψτε απάντηση στο Ανώνυμος Ακύρωση απάντησης

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ