Θύμα ξυλοδαρμού 16χρονος από συμμαθητές του

0
837

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τις συμμορίες ανηλίκων που έχουν σπείρει τον φόβο και τον τρόμο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως στην Πάτρα.

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων.

Καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας καινούριες ιστορίες με ανήλικους οι οποίοι ζουν τον τρόμο, από επιθέσεις σε βάρος τους από συνομηλίκους τους.

Το φαινόμενο αποτελεί μάστιγα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η μέριμνα από την πολιτεία για την αναβάθμιση της παιδείας, την υποστήριξη της οικογένειας μέσα από το ενδιαφέρον για μία ποιοτική ζωή, αλλά και για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων, δεν είναι επαρκής.

Άλλο ένα περιστατικό βίας και εκφοβισμού ήρθε στη δημοσιότητα, αυτή την φορά από την Πάτρα.

Ο 16χρονος γιος της κ. Μαρίας, φοιτά σε γυμνάσιο σε ειδικό σχολείο. Στις 9 Νοεμβρίου επιτέθηκαν στον νεαρό 3 συμμαθητές του, τον αιφνιδίασαν, του επιτέθηκαν από πίσω και στη συνέχεια τον χτύπησαν βάναυσα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί η γνάθος του αιμάτωμα και κάταγμα. Το εν λόγω περιστατικό έχει προκαλέσει στον 16χρονο φόβο με αποτέλεσμα να μην βγαίνει από την αίθουσα στα διαλείμματα.

Το ειδικό σχολείο έχει και ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς ωστόσο δεν έπραξαν αναλόγως για να αποτρέψουν το περιστατικό.

Η κ. Μαρία μίλησε στο MEGA για τον Γολγοθά που βιώνει ο γιος της εδώ και – όπως λέει – δύο χρόνια.

«Ο γιος μου εδώ και δύο χρόνια είχε προβλήματα με 3 παιδιά που φοιτούν στο σχολείο. Τον ενοχλούσαν, τον έβριζαν, έβριζαν την οικογένειά μας, απειλούσαν με ξύλο ακόμα και όταν τον συναντούσαν έξω από το σχολείο και όλο αυτό άνευ λόγου. Είχαν στοχοποιήσει το παιδί και φέρονταν έτσι. το είχα αναφέρει σε δασκάλους και διευθυντές, ήμουν και επανειλημμένα έξω απ΄ το σχολείο, παρέμενα εκεί σε όλο το σχολικό ωράριο για να βλέπω τι γίνεται. Είχα συνεχόμενες συναντήσεις όποτε ήθελαν οι καθηγητές και οι κοινωνικές υπηρεσίες. Πήγαινα και από μόνη μου και τους “ενοχλούσα”, μιλούσα για το συμβάν και στην προηγούμενη και την τωρινή διεύθυνση του σχολείου», είπε αρχικά.

«Τους έλεγα ότι το παιδί μου απειλείται από μία ομάδα μαθητών, ότι τον απειλούν, θέλουν να τον χτυπήσουν και αυτό που μου έλεγε η διεύθυνση και μου έλεγαν ότι τους απασχολώ από το στήσιμο της σχολικής γιορτής και άλλων δραστηριοτήτων», συμπλήρωσε η κ. Μαρία.

«Τους έδωσαν διήμερη αποβολή…»

Η μητέρα του μαθητή υπογράμμισε πως από την δημοσίευση του περιστατικού, η Διεύθυνση πήρε ανεπαρκή, σύμφωνα με την ίδια, μέτρα.

«Από εδώ και πέρα πήγα το παιδί μου στο νοσοκομείο, πήγα στην Ασφάλεια Πατρών όπου κατέγραψαν το συμβάν, μίλησα με τον εισαγγελέα υπηρεσίας. Η Διεύθυνση επικοινώνησε μαζί μου και μου είπαν ότι σε μία έκτακτη σύσκεψη έδωσε 2ήμερη αποβολή και ότι μετέφερε το τμήμα του παιδιού που ήταν ο κύριος υπεύθυνος με 8 χιλιόμετρα απόσταση. Οι άλλοι δύο ως συνεργοί παρέμειναν στο σχολείο μας. κάθε παιδί περνά την εφηβεία του και προσπαθεί να αντιμετωπίσει το κάθε πρόβλημα. Οι κοινωνικές υπηρεσίες όταν πήγαινα επί 2 χρόνια τι έκαναν; Οι γονείς πολλές φορές είμαστε η μεγάλη πληγή του σχολείου», κατέληξε εκφράζοντας την αγανάκτησή της η κ. Μαρία.

nassosblog.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ