Φτιάξτε κι εσείς τα πιο αφράτα και τραγανά κεφτεδάκια

0
686

Το κεφτεδάκι μπορεί να μοιάζει απλό, όμως για να έχει το ιδανικό αποτέλεσμα απαιτείται συνδυασμός καλών υλικών, σωστής διαχείρισης και κάποιων μικρών μυστικών για να πάρει κανείς την τέλεια υφή.

Μάθαμε λοιπόν πως καταβρέχοντας τους κεφτέδες πριν τους ρίξετε στο τηγάνι θα πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα τραγανότητας στο πιάτο. Όμως νερό και λάδι σημαίνει πιτσίλισμα και γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή.

Επίσης, προσθέτουμε στον κιμά ούζο, που επίσης αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή αρώματος, ενώ συμβάλλει σε πιο αφράτο αποτέλεσμα στη συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια.

Υλικά

250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

1 αυγό

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κύβο λαχανικών τριμμένο

1 σφηνάκι ούζο

Αλάτι & πιπέρι

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το λάδι, σε ένα μπολ. Φροντίζουμε να έχουμε τρίψει το κρεμμύδι και το σκόρδο στο χοντρό του τρίφτη.
Ζυμώνουμε τον κιμά για να ενωθούν καλά τα υλικά και αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μπάλες. Βάζουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί.
Σε ρηχό πιάτο βάζουμε το αλεύρι και κυλάμε δόσεις-δόσεις τα κεφτεδάκια να αλευρωθούν.
Τοποθετούμε σε σουρωτήρι, που να χωρά σε μπολ με νερό, και βυθίζουμε τα αλευρωμένα κεφτεδάκια στο νερό, ώσπου να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους, και αποσύρουμε αμέσως. Περνάμε τα κεφτεδάκια άλλη μια φορά από το αλεύρι.
Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια με προσοχή στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 2 λεπτά. Γυρίζουμε από την άλλη για ακόμη 2 λεπτά και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Καλή επιτυχία!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ