Δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο από το κλασικό κέικ βανίλια. Μπορείτε να πειραματιστείτε με αυτό προσθέτοντας έξτρα υλικά που αγαπάτε, ή να το απολαύσετε και σκέτο.
Υλικά
300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. ζάχαρη
250 γρ. γάλα
ξύσμα από 1 λεμόνι ή 1 βανίλια
4 μεγάλα αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά περίπου ώσπου να ασπρίσει το μίγμα και να φουσκώσει. Ρίχνουμε διαδοχικά τους κρόκους, τη βανίλια ή το ξύσμα, το γάλα και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και την ενσωματώνουμε με μαρίζ, με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, στο μίγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο συμβατικό φούρνο στη 2η θέση στους 180-200 βαθμούς C για 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το φούρνο) (βουτάμε οδοντογλυφίδα ή μαχαίρι και όταν βγει καθαρό είναι ψημένο).
Μόλις ψηθεί το κέικ βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε πρώτα να κρυώσει καλά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
Το mamafagito.gr σας εύχεται καλή επιτυχία!