Μία ακόμη συνταγή από την αγαπημένη φίλη του mamafagito.gr, Λένα.
Υλικά
12 αυγά
11 φλυτζανάκια ζάχαρη
12 φλυτζανάκια σιμιγδάλι ψιλό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
300 γρ καρύδι τριμμένο
1 κουτ.γλ. σόδα
1 κουτ.γλ. κανέλα
1 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Βάζουμε 4μισι ποτήρια νερό ,6 ποτήρια ζάχαρη και λίγο λεμόνι. Το αφήνουμε 5 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει. Στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Θέλουμε να είναι κρύο το σιρόπι και καυτό το γλυκό τη στιγμή του σιροπιάσματος.
Διαχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο μπολ με τους κρόκους ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε αρκετή ώρα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαρέγκα να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Μετά ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τα μπαχαρικά, το μπέικιν, το κονιάκ και τέλος το καρύδι.
Ένας δείκτης ότι είναι έτοιμο είναι όταν αρχίσουν να φαίνονται φουσκάλες.
Το ρίχνουμε σε ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια!
Ευχαριστούμε τη φίλη Λένα για την υπέροχη συνταγή.
Καλή απόλαυση από το mamafagito.gr