Tο πιο εύκολο, νόστιμο και σοκολατένιο κέικ που έχετε φτιάξει ποτέ!
Bήμα-βήμα η συνταγή για σίγουρη επιτυχία από το mamafagito.gr
Υλικά
1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλ. ζάχαρη
3 αυγά
1 φλ. φρέσκο γάλα
2 βανίλιες
1 φλ. κακάο άγλυκο
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά (βανίλιες, κακάο, αλεύρι, αλάτι) μέσα στον κάδο του μίξερ και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, γάλα). Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 2΄, έως ότου ενωθούν σε μείγμα. Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για 4΄.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε το κέικ κακάο στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, στους 180οC για 50΄-55΄, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε το κέικ, αφού ψηθεί, για 10΄ στη φόρμα. Το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.
Καλή επιτυχία!