Σπανακόρυζο

0
359

Σπανακόρυζο κοκκινιστό. Ένα κλασικό φαγητό που οι περισσότεροι τρώμε με ευχαρίστηση. Όπως τα περισσότερα φαγητά έτσι και αυτό, έχει μυστικά για να γίνει εξαιρετικά νόστιμο και θρεπτικό! Ας μαγειρέψουμε μαζί τη συνταγή του mamafagito.gr

Υλικά

1 κιλό σπανάκι (καθαρισμένο και πλυμένο)
200 γρ ρύζι
50 γρ ελαιόλαδο
350 γρ συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 πράσο μόνο το λευκό μέρος ψιλοκομμένο
βραστό νερό
φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και αλάτι. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν έχουν μαραθεί, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και βραστό νερό. Αφήνουμε να βράσει το ρύζι. 10 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το ρύζι προσθέτουμε το σπανάκι. Στο τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο και το αφήνουμε στη ζεστή κατσαρόλα με κλειστό καπάκι. Σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ