Κόλπα μαγειρικής που σώζουν από δύσκολες καταστάσεις

0
456

Το internet είναι γεμάτο από απίστευτα μυστικά κόλπα που σας βοηθάνε στην προετοιμασία κάποιου φαγητού. Δείτε αυτά που ξεχωρίσαμε ως πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα. Είμαστε σίγουροι ότι κάποια από αυτά θα σας αλλάξουν τη ζωή στην… κουζίνα!

Πώς να κάνετε το παγωμένο βούτυρο να απλώνεται; Πιάστε τον τρίφτη, τρίψτε λίγο και θα απλωθεί σε ένα λεπτό!

Πώς να φτιάξετε το τέλειο μπέικον; Πάρτε ένα ταψί, απλώστε αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20 λεπτά σε πολύ ζεστό φούρνο. Θα έχετε πολλές λωρίδες τραγανό και λαχταριστό μπέικον!

Εξοικονομήστε χρήματα με φρέσκα μυρωδικά. Δεν έχετε πολύ χώρο; Ούτε και κήπο; Ξοδεύετε περισσότερα χρήματα σε ματσάκια με μυρωδικά που βασικά πετάτε στα σκουπίδια γιατί χρησιμοποιείτε μόνο 2 -3 κοτσανάκια; Πάρτε μικρά γλαστράκια και βάλτε τα στο παράθυρο της κουζίνας σας ή κρεμάστε τα. Μυρίζουν υπέροχα, κάνετε οικονομία και είναι πολύ ωραία διακόσμηση.

Πώς να καθαρίσετε και να κόψετε γρήγορα μια πιπεριά. Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να πάρετε όλο το χρήσιμο μέρος της πιπεριάς και να πετάξετε το κοτσάνι και τα σπόρια. Κόψτε το πάνω μέρος της πιπεριάς, μετά το κάτω μέρος και περάστε το μαχαίρι γύρω γύρω από τη μέσα πλευρά της. Έτσι θα σας μείνει μόνο το χρήσιμο μέρος της, εκτός αν θέλετε να πάρετε το ‘καυτερό’ κομμάτι μια πιπεριάς τσίλι που βρίσκεται στα σποράκια.

Πώς να κόψετε εύκολα το κρεμμύδι. Αφού κόψετε κρεμμύδι ή σκόρδο θα δείτε ότι τα χέρια θα έχουν μια δυσάρεστη μυρωδιά. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να αφαιρέσετε αυτή τη μυρωδιά είναι το ατσάλι. Τρίψτε τα χέρια σας σε ένα κουτάλι για 30 δευτερόλεπτα και θα δείτε ότι τα χέρια σας δεν θα μυρίζουν πια! Δεν ξέρουμε γιατί αλλά είμαστε βέβαιοι ότι πιάνει.

Πώς να αφαιρέσετε ένα κομμάτι τσόφλι αυγού που έχει πέσει στο μπολ. Όταν σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ συχνά μερικά κομμάτια από τα τσόφλια πέφτουν μέσα. Αν ξεκινήσετε τα προσπαθείτε να τα βγάλετε με το δάχτυλο σύντομα θα διαπιστώσετε όταν θα τα κυνηγάτε γύρω γύρω στο μπολ. Την επόμενη φορά χρησιμοποιείστε ένα άλλο κομμάτι από τσόφλι και θα δείτε πως θα κολλήσει αμέσως το ένα με το άλλο και θα αφαιρεθεί πανεύκολα. Μπορείτε επίσης να προτιμάτε να χτυπάτε το αυγό για να σπάσει σε μια επίπεδη επιφάνεια και όχι σε κάτι μυτερό.

Πώς να ψήσετε ψωμάκι χωρίς να έχετε φρυγανιέρα. Θέλετε λίγο ψημένο ψωμάκι αλλά δεν έχετε τοστιέρα ή φρυγανιέρα; Βουτυρώστε τις 2 πλευρές του ψωμιού σας και τηγανίστε για λίγο πάνω σε ένα μικρό τηγανάκι!

Πώς να φτιάξετε δικές σας λιαστές ντομάτες. Είναι το τέλος της εποχής της ντομάτας. Αν έχετε βαρεθεί να χρησιμοποιείτε ντοματοπελτέ ή κύβους, μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε τις δικές σας λιαστές ντομάτες. Στρώστε τις σε ένα ταψί και αφήστε τες μερικές μέρες στον ήλιο.

Πώς να βγάλετε πιο πολύ χυμό από ένα λεμόνι. Ή από ένα λάιμ ή ένα πορτοκάλι. Απλά πιέστε το στο τραπέζι και ρολάρετε μερικές φορές μπρος πίσω πιέζοντάς το. Θα δείτε ότι όταν το κόψετε και το στίψετε θα βγάλει πολύ περισσότερο ζουμί.

Πώς να εμποδίσετε την κατσαρόλα από το να ξεχειλίσει όταν βράζει. Ακούγεται σαν αστικός μύθος αλλά είναι αλήθεια: Βάλτε ένα ξύλινο κουτάλι ή μια σπάτουλα πάνω από την κατσαρόλα και μη φοβάστε τι θα συμβεί ακόμα κι αν χτυπήσει το τηλέφωνο!

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ