Είναι από τα γλυκά που δε φτιάχνουμε συχνά στο σπίτι αλλά με αυτή την πανεύκολη συνταγή του mamafagito.gr θα αρχίσετε να φτιάχνετε αυτό το υπέροχο γλυκάκι πιο συχνά από όσο νομίζετε!
Υλικά
400 ml γάλα
7 φύλλα ζελατίνης
600 ml κρέμα γάλακτος
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
2 βανίλιες
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ με κρύο νερό αφήστε τις ζελατίνες για να μαλακώσουν.
2. Ανακατέψτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες και τη ζάχαρη μέσα σε μία κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν, μέχρι να κάψει το μείγμα και βγάλτε το από τη φωτιά.
3. Βγάλτε τις ζελατίνες από το κρύο νερό, ρίξτε τες στο μίγμα αφού τις στύψετε και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
4. Ρίξτε μέσα σε φορμάκια το σιρόπι που προτιμάτε και στη συνέχεια μοιράστε το μείγμα της πανακότας. Αφήστε τα στο ψυγείο μέχρι να πήξουν, ξεφορμάρετε βουτώντας τα για λίγο σε ζεστό νερό και απολαύστε!
Η πανακότα συνδυάζεται υπέροχα με γλυκό του κουταλιού!