Δοκιμασμένο κόλπο για να μη λασπώνουν τα μακαρόνια

0
779

Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα πιάτα, όχι μόνο των παιδιών, αλλά και των μεγάλων. Ωστόσο, η ετοιμασία για μία σωστή μακαρονάδα δεν είναι κάτι εύκολο, παρόλο που μοιάζει με κάτι που δύσκολα κάποιος μπορεί να κάνει λάθος.

Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι το λάσπωμα των μακαρονιών. Μάλιστα, οι διακεκριμένοι σεφ ξεκαθαρίζουν πως το… κόλπο με τις λίγες σταγόνες λάδι κατά το μαγείρεμα δεν ισχύει και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι αρχικά να ρίξετε τα μακαρόνια σε νερό που έχει βράσει καλά. Ακόμα, μόλις πέσουν τα μακαρόνια θα πρέπει να τα ανακατεύετε συχνά. Όταν βράσουν τα μακαρόνια και πριν τα σουρώσετε, θα πρέπει να κρατήσετε ένα φλυτζάνι από το νερό τους.

Στην συνέχεια, τα σουρώνετε, χωρίς να τα ξεπλύνετε με νερό και θα επαναφέρετε στην κατσαρόλα. Αν θέλετε βάζετε βούτυρο ή λάδι και στην συνέχεια ρίχνετε το νερό που έχετε κρατήσει στο φλυτζάνι. Για να μην είναι πολύ υγρά, ρίξτε όση ποσότητα χρειάζεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ