Είναι πεντανόστιμα, αφράτα, μυρωδάτα, υγιεινά, νηστίσιμα, κατάλληλα για παιδάκια αλλά και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους! Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα μπισκότο;
Τα μπισκότα της Ειρήνης δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη, κάτι το οποίο δε θα πιστεύει κανείς!
ΥΛΙΚΑ
120 γρ. ελαφρύ ελαιόλαδο
80 γρ. χυμός πορτοκαλιού
200 γρ. πουρές φρούτων (μήλο-μπανάνα)
1 κ.γ. κανέλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
150 γρ. αλεύρι ολικής
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και την κανέλα με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε τον πουρέ φρούτων και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε στο μίγμα το αλεύρι και το μπέικιν. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι όχι σφιχτό, που θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε ζύμη και της δίνουμε σχήμα βρέχοντας ελάχιστα τα χέρια μας για να μην κολλάει.
Τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον άερα στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά.
Βγαίνουν 18-20 κομμάτια.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή αυτή είναι αφιερωμένη σε μια μικρή πριγκίπισσα, την Ειρήνη μου!