Βίντεο – ντοκουμέντο από συμμορία που εμπλέκεται σε 31 ληστείες

0
52

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση συμμορίας, που εμπλέκεται σε 31 ληστείες και διαρρήξεις στη Βορειοανατολική Αττική, δημοσίευσε την Τετάρτη, 10/4, η ΕΡΤ. Σε αυτό φαίνεται ότι οι νεαροί, οι οποίοι είναι ανήλικοι, αδιαφορούν ακόμη και για το εάν θα αφήσουν αποτυπώματα, καθώς δεν χρησιμοποιούν γάντια.

Η συμμορία εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου.

Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί, 18 και 15 ετών, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές και ληστείες κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και -κατά περίπτωση- περί αποδεικτικής ισχύος των αστυνομικών ταυτοτήτων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών ληστειών και διαρρήξεων από καταστήματα με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, από τον Ιανουάριο του έτους 2024, στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, έπειτα από επισταμένη έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας αποκαλύφθηκε η μεθοδική και διαρκής δράση εγκληματικής ομάδας.

Πώς δρούσε η συμμορία
Τα μέλη της συμμορίας, αφού προσέγγιζαν από κοινού τα καταστήματα πρώτες πρωινές ώρες, παραβίαζαν κεντρικές θύρες ή παράθυρα αυτών, είτε με τη χρήση διάφορων αντικειμένων είτε σπρώχνοντας και ανασηκώνοντας τις θύρες.

Στη συνέχεια, προέβαιναν στην αφαίρεση μετρητών από ταμειακές μηχανές, ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και χρηματοκιβωτίων, ενώ στις περιπτώσεις που η αφαίρεση των τελευταίων δεν ήταν εφικτή τα διερρήγνυαν με τη χρήση φρεατίων ή πυροσβεστήρων.

Επίσης, τα μέλη της συμμορίας παρέμεναν εξωτερικά των καταστημάτων, εκτελώντας χρέη «τσιλιαδόρου».

Σε περιπτώσεις δε που εντός των καταστημάτων βρισκόταν κάποιος υπάλληλος, οι κατηγορούμενοι προέβαιναν σε απειλή άσκησης σωματικής βίας και αιχμηρών αντικείμενων (μαχαίρι).

Χαρακτηριστικό της δράσης της συμμορίας ήταν ότι εντός της ίδιας ημέρας και σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να προέβαιναν σε διαδοχικές κλοπές ή ληστείες καταστημάτων. Μάλιστα, από την έως τώρα προανάκριση καταγράφηκε η τέλεση 11 διαρρήξεων καταστημάτων σε χρονικό διάστημα 2 ωρών.

Επιπλέον, τα μέλη της συμμορίας επιδείκνυαν τη λεία τους σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας εξιχνιάστηκαν 6 ληστείες και 25 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, ενώ ένας εκ των κατηγορούμενων έχει συλληφθεί και κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη για ομοειδή αδικήματα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ