Τι πρέπει να προσέξεις αν ταϊζεις το μωρό σου με μπιμπερό

0
400

Πρέπει πάντοτε να ακολουθείτε τις οδηγίες της συσκευασίας όταν προετοιμάζετε ένα μπιμπερό.

Για να προσφέρετε στο μωρό σας τη βέλτιστη αναλογία θρεπτικών ουσιών και να διασφαλίσετε ότι μπορεί να χωνέψει με ευκολία το γάλα του, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις μετρήσεις της σκόνης και του νερού που αναγράφονται στη συσκευασία.

Το ανοσοποιητικό σύστημα του βρέφους δεν έχει ακόμα ωριμάσει, κι έτσι πρέπει πάντοτε να συμμορφώνεστε με ορισμένους βασικούς κανόνες υγιεινής:  προετοιμάστε το μπιμπερό αμέσως πριν το ταΐσετε και όχι εκ των προτέρων.

Τα χέρια σας, η μεζούρα και όλα τα μέρη του μπιμπερό πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά.  Να βράζετε πάντοτε το νερό που χρησιμοποιείται για να φτιάξετε το γάλα. Στη συνέχεια του άρθρου, το mamafagito.gr σας παρουσιάζει δύο σημαντικά σημεία που πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή:

Σωστή θερμοκρασία

Όταν ταΐζετε το μωρό σας, η θερμοκρασία του παρασκευάσματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 37°C (θερμοκρασία σώματος).  Για να δοκιμάστε κατά πόσο η θερμοκρασία είναι σωστή, ρίξτε λίγες σταγόνες στην εσωτερική επιφάνεια του καρπού σας:  το υγρό θα πρέπει να το νιώσετε ζεστό όχι καυτό.  Η ποσότητα που καταναλώνει το μωρό σας διαφέρει ανάλογα με την όρεξή του και την ώρα της ημέρας.  Αφήστε το μωρό να πιει μέχρι να χορτάσει.  Απορρίψετε τυχόν υπολείμματα – δεν πρέπει να επαναχρησιμοποιήσετε το παρασκεύασμα βρεφικού γάλακτος.

Σωστός καθαρισμός

Όλα τα μέρη του μπιμπερό και η θηλή πρέπει να καθαρίζονται σχολαστικά μετά από κάθε χρήση.  Τις θηλές από καουτσούκ θα πρέπει περιστασιακά να τις βράζετε (αυτό δεν είναι απαραίτητο για θηλές από σιλικόνη).  Για τη μέτρηση της ποσότητας της σκόνης χρησιμοποιείτε πάντοτε τη μεζούρα που παρέχεται στη συσκευασία.  Δεν είναι ανάγκη να την ξεπλένετε ή να την αποστειρώνετε.  Απλά σκουπίστε την με ένα καθαρό πανί της κουζίνας μετά από κάθε χρήση και αποθηκεύσετε την σε καθαρό και στεγνό μέρος εκτός συσκευασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ