Τούρτα με…πατέντα!

0
373

Δε σου πέτυχε το παντεσπάνι;Ή μήπως δεν ξέρεις καν να το φτιάχνεις;

Κανένα πρόβλημα!Σου έχουμε εναλλακτική λύση που βρίσκεται…στο ντουλάπι σου!

Φανταστική τούρτα με φρυγανιές από το mamafagito.gr

Υλικά

φρυγανιές για την βάση του γλυκού

Για το σιρόπι:

200 γρ. ζάχαρη
200 ml νερό

Για την κρέμα:

500 ml γάλα φρέσκο
400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. ζάχαρη
60 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. ινδική καρύδα

για τη γκανάζ:

200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος κομματιασμένη
μία τσιμπιά αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση.
Στρώνουμε σε ταψί τις φρυγανιές και ρίχνουμε το σιρόπι.
Συνεχίζουμε με την κρέμα: Κρατάμε μισό ποτήρι γάλα και το υπόλοιπο το βάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , τη ζάχαρη, την ινδική καρύδα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Στο ποτήρι με το γάλα που έχουμε κρατήσει λιώνουμε το κορν φλάουρ.
Μόλις δούμε ότι αχνίζει το γάλα στην κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα με το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η κρέμα.
Την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Όταν παγώσει καλά η κρέμα μας φτιάχνουμε τη γκανάζ ως εξής: Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολίτσα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα μας.
Απλώνουμε επάνω από την κρέμα τη σοκολάτα.Στολίζουμε την τούρτα μας με ότι προτιμάμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ