Το Πιο Εύκολο Γιορτινό Ορεκτικό Έτοιμο σε 15′

0
109

Αυτή η συνταγή είναι η επιτομή της ευκολίας και της γιορτινής γεύσης! Με μόλις 10 λεπτά προετοιμασίας, μπορείτε να φτιάξετε ένα ορεκτικό που μοιάζει να βγήκε από επαγγελματική κουζίνα. Η τραγανή σφολιάτα λειτουργεί ως φωλιά για ένα κρεμώδες, πλούσιο μίγμα τυριών (τυρί κρέμα, φέτα και κάποιο πικάντικο τυρί), ενώ η γλυκόξινη σάλτσα κράνμπερι προσφέρει την τέλεια χριστουγεννιάτικη αντίθεση. Το αποτέλεσμα είναι αλμυρό, κρεμώδες, τραγανό και γεμάτο γιορτινό χρώμα!


🥣 Υλικά

 

Α. Για τη Βάση

 

  • 1 πακέτο σφολιάτα, έτοιμη (σε φύλλο)

  • 1 αυγό, χτυπημένο (για το άλειμμα)

Β. Για την Κρέμα Τυριών

 

  • 200 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

  • 50 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα, τριμμένη (για πιο πικάντικη γεύση)

  • 1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη (ή θυμάρι)

  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο (όχι αλάτι, λόγω της φέτας)

Γ. Για τη Σάλτσα Κράνμπερι (ή Μαρμελάδα Κράνμπερι)

 

  • 3-4 κουταλιές σούπας έτοιμη μαρμελάδα κράνμπερι (ή το cranberry compote από το προηγούμενο cheesecake, αν το φτιάξατε)

  • 1 κουταλάκι γλυκού χυμό πορτοκαλιού (για να γίνει πιο ρευστή)


👩‍🍳 Διαδικασία

 

1. Προετοιμασία

 

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα).

  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά το τυρί κρέμα, τη φέτα, το κεφαλοτύρι, τη ρίγανη και το πιπέρι. Αφήνουμε στην άκρη.

  3. Σε ένα μικρό μπολάκι, ανακατεύουμε τη μαρμελάδα κράνμπερι με τον χυμό πορτοκαλιού, για να γίνει πιο εύκολο το άπλωμα.

2. Σχηματισμός & Ψήσιμο

 

  1. Ανοίγουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σε 12-16 τετράγωνα (περίπου 6×6 εκ. το καθένα).

  2. Τοποθετούμε τα τετράγωνα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

  3. Στο κέντρο του κάθε τετραγώνου βάζουμε περίπου 1 κουταλάκι σούπας από την κρέμα τυριών, αφήνοντας περιθώριο στα άκρα.

  4. Αλείφουμε τις άκρες της σφολιάτας με το χτυπημένο αυγό.

  5. Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι να φουσκώσει η σφολιάτα και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

3. Τελείωμα και Σερβίρισμα

 

  1. Μόλις τα πιτάκια βγουν από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.

  2. Με ένα κουταλάκι, τοποθετούμε στο κέντρο της κρέμας τυριών (πάνω από τη γέμιση) μισό κουταλάκι γλυκού από τη σάλτσα κράνμπερι.

  3. Για διακόσμηση, μπορούμε να προσθέσουμε ένα μικρό φύλλο φρέσκου δεντρολίβανου ή μαϊντανού δίπλα στη σάλτσα κράνμπερι.

Σερβίρονται καλύτερα χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου. Καλή όρεξη!