Είναι τόσο εύκολο και τόσο νόστιμο. To mamafagito.gr σας παρουσιάζει το πιο μυρωδάτο κέικ λεμονιού! Αντικαταστήσαμε μέρος του αλευριού με σκόνη φιστικιού ΜΠΑΡΔΑΣ και το αποτέλεσμα μας εξέπληξε ευχάριστα! Δοκιμάστε το κι εσείς.
Υλικά
¾ κούπας ελαιόλαδο
2 κούπες ζάχαρη
3 αυγά
1 κεσέ γιαούρτι
2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα σκόνη φιστικιού ΜΠΑΡΔΑΣ
3 κουταλάκια μπέικιν
½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι σόδα
½ κούπα χυμό λεμονιού
2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σκόνη φιστικιού ΜΠΑΡΔΑΣ με το μπέικιν και το αλάτι .Βάζουμε σε μπολ ανάμειξης το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη , το ξύσμα και τα αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ του χεριού μέχρι να ομογενοποιηθούν.Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα να αναμειχθεί κι αυτό. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πάνω από το μπολ γιατί φουσκώνει πολύ και αδειάζουμε το διάλυμα στο μείγμα μας. Στο τέλος προσθέτουμε και το μείγμα του αλευριού και χτυπάμε ίσα για να ενσωματωθεί και να πάρουμε ένα πηκτό χυλό. Αδειάζουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα περίπου στη μεσαία σχάρα. Τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέικ και ελέγχουμε αν βγαίνει καθαρή η λάμα του. Αν δεν είναι καθαρή το αφήνουμε για λίγο ακόμη. Αφήνουμε να σταθεί κανένα δεκάλεπτο μέσα στη φόρμα αφού το βγάλουμε από το φούρνο, και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άχνη ζάχαρη.
Το mamafagito.gr και η επιχείρηση ΜΠΑΡΔΑΣ σας εύχονται καλή επιτυχία!