Οι καριόκες είναι ένα μεγάλο κομμάτι των γευστικών αναμνήσεων από τα παιδικά μας χρόνια. Το mamafagito.gr σας παρουσιάζει τη νούμερο 1 συνταγή για πεντανόστιμες καριόκες που λιώνουν στο στόμα.
Υλικά
200 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
250 γρ. καρύδια σπασμένα
2 κουτ. σούπας κακάο
4 κουτ. σούπας κονιάκ
150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
1 κουτ. γλυκού κανέλα
500 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθούν και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το κακάο, τη φρυγανιά, το κονιάκ, το γαρίφαλο και την κανέλα και τα ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα σπασμένα καρύδια και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε το μίγμα σε μια λαδόκολλα, έτσι ώστε να το τυλίξουμε και να γίνει μπαστούνι. Το πλάθουμε καλά μαζί με την λαδόκολλα και το πιέζουμε. Αφού πάρει την θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει.
Το βγάζουμε, το κόβουμε σε φέτες και το πατάμε λίγο αν έχει ατέλειες. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Παίρνουμε μία μία τις φέτες με 2 κουτάλια και τις βουτάμε στην κουβερτούρα γύρω γύρω. Έπειτα τις βάζουμε σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί και το τοποθετούμε σε ένα κρύο δωμάτιο.
Τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο, αφού κρυώσουν.
Το mamafagito.gr σας εύχεται καλή επιτυχία!