Το φρεσκοψημένο κέικ κάνει -με μαγικό τρόπο- το κάθε σπίτι να μυρίζει Κυριακή. Το κέικ είναι για όλες τις ώρες. Για τον πρώτο καφέ ή βούτηγμα στο γάλα των παιδιών, για το σνακ στο σχολείο ή το γραφείο, για τις απογευματινές “υπογλυκαιμίες” ή τις βραδινές λιγούρες!
Μοσχομυρωδάτο, πεντανόστιμο και αφράτο κεκάκι με μήλο και μπανάνα
Υλικά
250 γρ βιτάμ, 2 κούπες ζάχαρη, 1 κούπα γάλα, 4 αυγά ,2 βανίλιες, 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 2 μήλα και 1 μπανάνα κομμένη σε κύβους
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ εκτός από τα μήλα και τη μπανάνα και τα χτυπάμε στο δυνατό για 7 λεπτά. Μετά ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τα φρούτα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη η και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο.
Ευχαριστούμε για τη συνταγή και τη φωτογραφία, την αγαπημένη φίλη του mamafagito.gr Λένα Χελά!