Αγαπημένη συνταγή, πάρα πολύ πρωτότυπη και πολύ νόστιμη. Η παρασκευή της είναι πολύ απλή, και θα τη ζητάτε κάθε πρωί να κάνει παρέα με το ψωμάκι σας!
Υλικά
1 κιλό καρότα καθαρισμένα
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
200 ml νερό
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα καρότα σε τρίφτη. Μαζί με τη ζάχαρη και το νερό τα βάζουμε
σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο, την επόμενη μέρα βάζουμε
την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για να βράσει το μείγμα και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και 3 λεπτά πριν να την αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, την αφήνουμε να κρυώσει και την διατηρούμε στο ψυγείο.
Μυστικά από το mamafagito.gr
1) Για να καταλάβετε πότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη και έχει «δέσει»,
βάλτε σε ένα πιατάκι λίγη μαρμελάδα και αφήστε την στο ψυγείο να κρυώσει. Πάρτε το πιατάκι και με το δάχτυλο
σας τραβήξτε μια γραμμή, εάν η γραμμή δεν κλείσει και μείνει σταθερή τότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
2) Για να είναι πιο διάφανη η μαρμελάδα, την ώρα που βράζει μπορείτε να παίρνετε τον αφρό που βγαίνει με μια κουτάλα τρυπητή.