Μακαρόνια με τηγανητά αυγά

Μακαρόνια με τηγανητά αυγά, ή αλλιώς…Μανιάτικη τσουχτή!

Η μανιάτικη τσουχτή είναι μια παραδοσιακή-τοπική συνταγή της Ελληνικής Κουζίνας η οποία έχει επανέλθει στο γαστρονομικό προσκήνιο με διάφορες παραλλαγές κυρίως στην επιλογή των ζυμαρικών.

Υλικά

500 γρ. μακαρόνια Νο 5
50 γρ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. ξερή μυζήθρα τριμμένη
2 αυγά
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Παράλληλα ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το σκόρδο τριμμένο, χαμηλώνουμε την φωτιά και το σοτάρουμε για μισό λεπτά μέχρι να μαλακώσει, να ξανθύνει και να πάρει χρώμα και το βούτυρο, προσέχοντας να μην καούν. Όταν μαγειρευτούν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα στο τηγάνι και ανακατεύουμε απαλά. Με μια κουτάλα προσθέτουμε ένα φλυτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά πάνω από μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να χυλώσουν τα υγρά. Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα με τριμμένη μυζήθρα.

Ετοιμάζουμε τα αυγά: Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα αυγά σε μέτρια φωτιά. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα σερβίρουμε στα πιάτα, πάνω από τα ζυμαρικά, πασπαλίζοντας με έξτρα μυζήθρα.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,712ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
380ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Πρόσφατα