Αυτό το ρύζι με κιμά κοκκινιστό και γιαούρτι από το mamafagito.gr θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια!
Υλικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
350 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
700 ml νερό
αλάτι
1 κ.σ. βούτυρο
κιμάς κοκκινιστός (συνταγή εδώ)
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
πάπρικα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το ρύζι. Σε κατσαρόλα, σε μέτρια-υψηλή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το ρύζι για 2-3 λεπτά, μέχρι να καλυφθεί από το ελαιόλαδο και να ξανθύνει. Προσθέτουμε το νερό και αλατίζουμε, ανακατεύοντας. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, με μισοκλεισμένο καπάκι και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί το ρύζι. Προς το τέλος και όταν το ρύζι θα έχει απορροφήσει τα περισσότερα υγρά, κλείνουμε τη φωτιά, αποσύρουμε και αφήνουμε με το καπάκι κλειστό για 5-7 λεπτά. Ανοίγουμε, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά να λιώσει και να ενσωματωθεί. Σερβίρουμε το ρύζι σε πιάτα, μαζί με ζεσταμένο κιμά κοκκινιστό και μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι πασπαλισμένο με πάπρικα.
Καλή επιτυχία!