Κιμάς κοκκινιστός

0
505

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή του mamafagito.gr για απλό, κλασικό κιμά κοκκινιστό και συνοδέψτε τα φαγητά που αγαπάτε.

Υλικά

5 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος και 250 γρ. κιμάς χοιρινός
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
1 ξύλο κανέλας
πάπρικα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 ml κόκκινο κρασί
500 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες, τριμμένες

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο καλά. Σοτάρουμε τον κιμά για 5 λεπτά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, Προσθέτουμε την κανέλα, την πάπρικα, καθώς και τον πελτέ και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να απελευθερωθούν τα αρώματα των μπαχαρικών. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 30 λεπτά, μέχρι να πήξει και να δέσει η σάλτσα.

Καλή επιτυχία!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ