Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς εξελιγμένος! Το γιαούρτι του ταιριάζει φανταστικά και χωρίς να νιώθουμε τη λαδίλα! Αφράτος και σπυρωτός όπου μαζί με το άρωμα του λεμονιού και τις μαύρες σταφίδες γίνεται υπέροχος!
Υλικά
Για το χαλβά
– 300 γρ. Σιμιγδάλι χοντρό
– 50 ml. ελαιόλαδο
– 200 γρ. γιαούρτι
– 50 γρ. μαύρες σταφίδες
– 50 γρ. ξηρούς καρπούς
– 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι
– 350 γρ. μέλι
– 600 ml. νερό
– 1 ξυλάκι κανέλα
– 1-2 φλούδες λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ξεκινάμε να καβουρδίζουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 30-35 λεπτά. Προς τη μέση της διαδικασίας βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό να ζεσταθεί, προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα και τη φλούδα του μεονιού, σιγοβράζουμε μερικά λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Όταν το σιμιγδάλι είναι έτοιμο προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες, το γιαούρτι, το ξύσμα και το σιρόπι, προσεκτικά γιατί θα κοχλάσει ο χαλβάς. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει το σιμιγδάλι το σιρόπι και μεταφέρουμε σε φόρμα. Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!