Αυτή είναι η ιδανική συνταγή από το mamafagito.gr για θρεπτικά μπισκότα. Θα κάνει τα παιδιά σας να ξετρελαθούν και εσάς να νιώθετε λιγότερες ενοχές για τα συστατικά της! Με βάση τη βρώμη και το σπιτικό φιστικοβούτυρο του mamafagito.gr τα μπισκότα αυτά θα τα φτιάχνετε ξανά και ξανά!
Ιδανικά και για εσάς, τα… μεγάλα παιδιά, που προσέχετε την υγεία και τη σιλουέτα σας!
Υλικά
5 ροδάκινα ώριμα
2 κ.σ. σπιτικό φιστικοβούτυρο
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. γάλα
20 γρ. νιφάδες βρώμης
½ κ.γ. κανέλα
3 κ.σ. μέλι
½ λεμόνι στυμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Σε ένα ταψί στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί. Πλένουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε, τα ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τις νιφάδες βρώμης και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές (αν θέλουμε αφήνουμε και μερικά κομματάκια). Στη συνέχεια μεταφέρουμε σε ένα μπολ το μείγμα των ροδάκινων και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο ακόμη γάλα, ενώ αν είναι πολύ αραιό προσθέτουμε λίγη ακόμα βρώμη. Με ένα κουτάλι μεταφέρουμε στο ταψί τη ζύμη και σχηματίζουμε τα μπισκότα. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Αν θέλετε διακοσμήστε με λίγη ζάχαρη αφού κρυώσουν.
Το φιστικοβούτυρο μπορεί να αντικατασταθεί με ταχίνι.
Το mamafagito.gr σας εύχεται καλή επιτυχία.