Δείτε τις χρήσεις της φλούδας λεμονιού και δεν θα θέλετε να την πετάξετε ξανά.

0
496

Αφού στύψετε ένα λεμόνι, η επόμενη σας κίνηση είναι να πετάξετε στα σκουπίδια τη φλούδα του. Στην πραγματικότητα, όμως, πετάτε ένα θαυματουργό προϊόν της φύσης, το οποίο μπορεί να σας φανεί χρήσιμο με διάφορους τρόπους.

Δείτε αναλυτικά τις χρήσεις μίας φλούδας λεμονιού και δεν θα θέλετε να την πετάξετε ξανά.

Αποσμητικό κάδου απορριμάτων Ρίχνετε μερικές φλούδες λεμονιού στο κάτω μέρος του κάδου απορριμάτων τακτικά για να απορροφούν τις ανεπιθύμητες μυρωδιές και να δίνουν ένα όμορφο άρωμα.

Φωτίζει το δέρμα Το λεμόνι περιέχει κιτρικό οξύ που έχει λευκαντικές ιδιότητες. Τρίψτε μία φλούδα λεμονιού στα χέρια και στους αγκώνες για να αναζωογονηθείτε, να φωτίσετε το δέρμα σας και να σφίξουν οι πόροι.

Λευκαίνει τα νύχια Τρίψτε φλούδες λεμονιού σε κιτρινισμένα νύχια για να αποκτήσουν και πάλι το φυσικό τους χρώμα.

Απολυμαίνει το ξύλο κοπής Αφού καθαρίσετε το ξύλο κοπής από τα τρόφιμα που μόλις κόψατε, τρίψτε στην επιφάνειά του με μία φλούδα λεμονιού για να το απολυμάνετε, χάρη στις αντιβακτηριακές ιδιότητες του λεμονιού. Αφήστε το για 2 λεπτά, πριν το ξεπλύνετε με νερό.

Υγραντήρας Αν η ατμόσφαιρα του σπιτιού σας είναι ξηρή, βάλτε φλούδες λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι με νερό και αφήστε τις να σιγοβράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία. Με αυτόν τον τρόπο, παράλληλα, θα αντιμετωπίσετε την ξηρότητα και το σπίτι σας θα έχει ένα ευχάριστο άρωμα.

Απωθεί τα έντομα Σκορπίστε μικρές φέτες από φλούδες λεμονιού σε παράθυρα, περβάζια, σε γωνίες και σχισμές για να απωθήσετε έντομα, όπως μυρμήγκια, κατσαρίδες και ψύλλους. Το άρωμα λεμονιού δεν είναι για όλους τόσο ευχάριστο τελικά!

Καθαρίστε άλατα και μεταλλικά στοιχεία ενός βραστήρα Αν ο βραστήρας τσαγιού έχει αποκτήσει άλατα και μεταλλικά στοιχεία, γεμίστε τον με νερό, στο οποίο θα προσθέσετε και φέτες λεμονιού. Αφήστε το νερό να βράσει. Αφού βράσει, κλείστε τον βραστήρα και αφήστε τον με το νερό και τις φλούδες στο εσωτερικό του για μία ώρα. Στη συνέχεια, ξεπλύνετέ τον και θα δείτε πως θα λάμπει ξανά.

Εντάξτε τη στη διατροφή σας Η φλούδα του λεμονιού περιέχει ακόμα περισσότερα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, ενώ τα οφέλη της για την υγεία είναι πολλαπλάσια από ό,τι αυτά που προσφέρει ο απλός χυμός λεμονιού.

Οι φλούδες λεμονιού περιέχουν περίπου 5 έως 10 φορές περισσότερες βιταμίνες από τον χυμό λεμονιού! Επίσης, είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, καλίου, μαγνησίου, ασβεστίου, φυλλικού οξέως και βήτα-καροτένιου.
Οι φλούδες λεμονιού βελτιώνουν την υγεία των οστών! Δεδομένου ότι περιέχουν υψηλές ποσότητες ασβεστίου και βιταμίνης C, έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, της φλεγμονώδους πολυαρθρίτιδας, και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Η κατανάλωση της φλούδας του λεμονιού, έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην πρόληψη διαφόρων τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του δέρματος, τον καρκίνο του παχέος εντέρου, και του καρκίνου του μαστού.

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι που μπορούμε να προετοιμάσουμε τις φλούδες λεμονιού:

1. Τοποθετούμε τα λεμόνια στην κατάψυξη για μερικές ώρες. Στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα τρίβουμε με τον τρίφτη. Μπορούμε να πασπαλίσουμε την τριμμένη φλούδα λεμονιού στο φαγητό ή στο ποτό μας

2. Μπορούμε επίσης, να κάνουμε το ίδιο χωρίς να καταψύξουμε τα λεμόνια προηγουμένως

Η τριμμένη φλούδα λεμονιού νοστιμίζει τις σαλάτες και το τσάι!

Προσθέτει καταπληκτική γεύση και… θεραπεύει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ