Σπιτικό φιστικοβούτυρο με 2 υλικά

Το σπιτικό φιστικοβούτυρο φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα. Είναι θρεπτικό, σχεδόν συναγωνίζεται το ταχίνι τόσο σε διατροφική αξία όσο και σε θερμιδική, χαρίζει ενέργεια και δύναμη και είναι ιδανική τροφή για παιδιά και αθλητές. Τρώγεται σαν άλειμμα στο ψωμί, σκέτο, με μαρμελάδα ή μέλι, σαν γέμιση σε σάντουιτς, τοστ ή κρέπες, σε συνδυασμό με φρούτα ή σοκολάτα. Ακόμη, το συναντάμε σε πολλές γλυκές αλλά και αλμυρές συνταγές.

Και το σπουδαιότερο είναι πως αν έχουμε και καλή πρώτη ύλη, έχει ασύγκριτο άρωμα και γεύση. Το mamafagito.gr χρησιμοποιώντας την καλύτερη πρώτη ύλη, τα φιστίκια ΒΙΟΚΑΡΠ, ετοιμάζει πεντανόστιμο και βελούδινο φιστικοβούτυρο με δύο μόνο υλικά.

Υλικά

350g αλατισμένα φιστίκια peanuts ΒΙΟΚΑΡΠ
1 γεμάτη κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Αφού ψήσουμε για λίγο τα φιστίκια στο φούρνο, τοποθετούμε τα 2 υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων και τα πολτοποιούμε, μέχρι να γίνουν λείο μείγμα. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε το μπλέντερ ή το multi. Στην τελευταία περίπτωση πολτοποιούμε τα υλικά σε δόσεις γιατί είναι δύσκολο να επεξεργαστεί ολόκληρη την ποσότητα και κινδυνεύουμε να κάψουμε το μοτέρ του. Το μείγμα στην αρχή είναι πολύ σφιχτό αλλά όσο συνεχίζουμε το ανακάτεμα, γίνεται λείο και κρεμώδες. Τα φιστίκια απελευθερώνουν τα έλαια που περιέχουν και το μείγμα αραιώνει γι΄αυτό δε χρειάζεται να προσθέσουμε επιπλέον λάδι στη συνταγή. Όταν το φυστικοβούτυρο έχει αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα και υφή, το δοκιμάζουμε και προσθέτουμε, αν θέλουμε, επιπλέον μέλι. (Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές, μπορούμε να τις αυξομειώσουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.)
Αδειάζουμε το φυστικοβούτυρο σε γυάλινο αποστειρωμένο βαζάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο.

dscn9363peanut-butter-720x480

Ευχαριστούμε τη ΒΙΟΚΑΡΠ που μας προμηθεύει με την καλύτερη πρώτη ύλη.

Το mamafagito.gr και η ΒΙΟΚΑΡΠ σας εύχονται καλή επιτυχία!

peanuts

biokarp karta

 

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,625ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
373ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πρόσφατα