Φακές

0
474

Φακές!

Νόστιμες,και εύπεπτες. Πηγή σιδήρου και φυλλικού οξέος.Απαραίτητο πιάτο για όλη την οικογένεια.
Μία εύκολη συνταγή από το mamafagito.gr.

Υλικά
• 1/2 κιλό φακές
• 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 2 ώριμες ντομάτες
• 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
• ¾ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 δαφνόφυλλα
• 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
• ¼ κουτ. γλυκού ζάχαρη
• ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
• αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από το μούλτι.
Βράζουμε τις φακές, σε νερό που να τις σκεπάζει για 5′, τις στραγγίζουμε, τις ξεπλένουμε σε σουρωτήρι και πετάμε το νερό.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το λάδι και τα σωτάρουμε έως ότου γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε και τις φακές και συνεχίζουμε το σωτάρισμα, για 3′ ακόμη.
Βάζουμε τον πελτέ, το χυμό ντομάτας, τα δαφνόφυλλα, τη ζάχαρη, την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και κρύο νερό, τρία δάχτυλα πάνω από τις φακές.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε έως ότου χυλώσουν οι φακές και απορροφήσουν όλα τα υγρά τους, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην μας κολλήσουν.Στο τέλος, ρίχνουμε και το ξύδι.
Σερβίρουμε με ελιές.

Καλή επιτυχία από το mamafagito.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ